Alkohol og stoffer

Alkohol og stoffer

Session hos psykolog i Aalborg

Det er ofte den psykiske afhængighed der gør at mange vender tilbage til et misbrug af alkohol eller stoffer (eller begge dele).

Ofte efter at have været igennem afvænning, evt. flere gange, hvor selve de fysiske abstinenser for længst er væk, mens den psykiske trang bliver ved at vende tilbage.

Dette har store personlige omkostninger – både i forhold til nærmeste familie, personligt, evt. jobmæssigt, økonomisk og på andre måder.

Jeg hjælper også med selve trangen, så du ikke konstant behøver at bruge energi på at kæmpe imod. Her kan klinisk hypnose bl.a. hjælpe – sammen med terapien, hvor vi søger bagom symptomet.

Hvad forsøger dit forbrug af rusmidlet at hjælpe dig med?

Her handler det især om at forstå, hvilket problem alkoholen eller stoffet (uanset hvilket) forsøger at løse for dig.
Det kan måske lyde fremmed, at dit foretrukne rusmiddel skulle løse et problem for dig. Det ser jo snarere ud til at skabe en masse problemer.
Det er også rigtigt, men samtidig bruger du det, fordi det har en funktion i din dagligdag.
Det kunne fx være at få en pause, give dig selv en belønning, holde folk lidt på afstand, eller det modsatte, opnå følelsen af kontakt og følelsen af at være i et med dig selv.  

Eller funktionen kunne være at holde noget på afstand. Eksempelvis en indre smerte (primært psykisk men kunne også være fysisk smerte). Eller en tomhed. Meningsløshed. Eller gamle temaer eller traumer. Det kan være tunge ting, som du har al mulig grund til at have skubbet væk tidligere.

Det kan dog være at du alligevel er nået til dén erkendelse, at du er villig til at tage tyren ved hornene, og få bearbejdet det det handler om – fremfor status quo.


Du er velkommen til at sende mig en sms på tlf. 40623779.
Priser finder du her, og alle kontaktoplysninger finder du her.